Rudersdal Lilleskoles Kostpolitik

Et godt måltid er forudsætningen for en vellykket skoledag. Det giver kræfter og ny energi til sociale aktiviteter og forbedrer frugtindlæringsevnen. Forældrene har det endelige ansvar for børnenes ernæring og for de kostvaner, som barnet udvikler. Da mange børn imidlertid tilbringer en stor del af deres vågne timer i skolens regi, får skolen dog automatisk et medansvar.

Skolens holdning til kost

• alle elever forventes at møde undervisningsparate med god morgenmad i maven
  • alle elever medbringer madpakke.
  • skolen tilstræber at servere sundt, grønt og varieret
  • sukkerholdige drikkevarer har ikke noget at gøre på skolen i dagligdagen
  • det er i orden at medbringe boller, frugt, kage eller andet lækkert til fødselsdage eller andre helt særlige lejligheder.

Spisefrikvarter

Der er hver dag spisepause for eleverne fra kl. 11.45 -12.15. Når klassen er på TURdag medbringes maden. Spisefrikvarteret er en pause. Der lægges vægt på at alle elever får mulighed for at indtage den medbragte eller indkøbte mad i ro og mag. Deltagelse i spisepausen er obligatorisk, også for de elever der eventuelt ikke har mad med. Elever i 6. - 9. kl., må forlade skolen i pausen fra 11.45 til 12.15. Eleverne har tilladelse til at gå i byen, uanset om de har et ærinde eller ej. Eleverne skal blot være tilbage tilundervisningens start. Ansvaret for at eleverne rent faktisk får noget at spise er forældrenes alene. Skolen har intet ansvar herfor.

Skolen har dog ansvar for at reagere såfremt enkelte elever ikke spiser godt og rigtigt.

Hverdag/fest.

Vi synes det er vigtigt at skelne mellem hverdage og særlige lejligheder. Til hverdag anbefaler vi, at børnene ikke medbringer små overraskelser i egen madpakke som kan komme ind under kategorien slik. Med hensyn til drikkevarer, så er det sundest for børnene slukke tørsten i vand.

Særlige lejligheder.

Med hensyn til medbragt mad, har vi en politik om, at der kun medbringes guf på skolen til uddeling i forbindelse med fødselsdage eller andet væsentligt, der skal fejres. Vi gør opmærksom på muligheden for at vælge sundere alternativer som f.eks. kan være boller, frugtspyd, bær, nødder eller lignende.

Klub

Som hovedregel serveres frugt, grønt og brød. I Klubben er der samling fra ca. kl. 14.30 til ca. kl. 15:30, hvor børnene bliver tilbudt et let mellemmåltid samt noget at drikke. Det er frivilligt om den enkelte har lyst til at spise. Ansvaret for at børnene får dækket særlige kostbehov påhviler barnets forældre.